UX / UI Design

ux-design

UX / UI Design

Het succes van elke website valt of staat met de voorbereiding ervan. Zo ook het succes van de ontwikkeling van bijvoorbeeld een website of applicatie. Het functioneel ontwerp is een conceptmodel van je website, waarin we de definitieve structuur bepalen. Het functioneel model werkt als een echte website, maar is grafisch niet uitgewerkt.

Je bepaalt aan de hand van het functioneel ontwerp of alle gewenste onderdelen en paginatypes op je website aan bod komen. Je kan hierbij denken aan een hoofdpagina, subpagina of een productpagina. Wij gebruiken het functioneel ontwerp om te bepalen wat we voor je gaan ontwerpen en ontwikkelen.

Vormgeving functioneel ontwerp

Een functioneel ontwerp is ‘kaal’ opgebouwd en grafisch nog niet aantrekkelijk. Je kunt het zien als het geraamte van de website. Alles werkt in het functioneel ontwerp. Je kan door het functioneel ontwerp heen klikken also je een bezoeker bent. Het menu, de links en buttons zijn volledig functioneel en je ziet zo uit welke onderdelen iedere pagina bestaat. De plaatsing, de vormgeving, en de naamgeving van al deze onderdelen en de teksten op de pagina’s liggen echter nog niet vast.

Het interactie ontwerp is bepalend voor het succes van een website. Het maakt dat de site logisch in elkaar steekt en gebruiksvriendelijk is. Bezoekers kunnen snel en makkelijk relevante informatie vinden en moeiteloos navigeren.

Tijdens het interactie ontwerp worden de contouren van een site voor opdrachtgevers zichtbaar. We werken gefaseerd en in overleg met onze opdrachtgevers naar een gedegen en onderbouwd interactief ontwerp. Dit ontwerp is ook input voor het functioneel ontwerp: een uitvoerige beschrijving van de functies en de koppelingen met andere applicaties.

Functionele designers van Volaris zoeken naar de ideale navigatiestructuur en interactieve oplossingen die je doelgroep verleiden en aanzetten tot conversie. De uitdaging bij een goed interactieontwerp: bezoekers te ondersteunen met informatie en gebruiksvriendelijke functionaliteiten. In het uiteindelijke ontwerp worden al deze functionaliteiten in verschillende templates vertaald. Die vormen de bouwstenen voor de te realiseren website.

Meer weten of het maken van een website?

Wil jij meer weten wat Internetbureau Volaris voor jouw bedrijf kan betekenen? Of wil je meer weten over UX / UI Design? Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan. We helpen je graag verder.

Hoe kunnen we je vandaag helpen?

Heb je een vraag of hulp nodig bij het maken van een nieuwe site of een AdWords campagne?

Onze oude website heeft ons veel geld gekost, maar standaard functies functioneerde gewoon weg niet. Zelfs het contact- formulier kwam bij ons niet eens niet aan. Internetbureau Volaris heeft ons binnen enkele dagen van een schitterende website voorzien.

G. Goos
Directie, Argo Schoonmaakservice

Ben je op zoek naar een UX / UI design met pit?